Skip to content
Adverteren / BRANDFILTERS

Brandfilters unieke augmented reality integratie met Facebook en Instagram voor merkbekendheid

Augmented Reality Brandfilters op Facebook en Instagram
Augmented Reality Brandfilters op Facebook en Instagram

De nieuwe mogelijkheden van augmented reality (AR) zijn baanbrekend en innovatief. Op Facebook en Instagram kan AR worden ingezet voor Brandfilters: een unieke en visueel aansprekende manier om jouw merk onder de aandacht te brengen.


Brandfilters Augmented Reality toepassing voor volgers en influencers


Augmented Reality is een nieuwe techniek waarbij bestaande beelden worden verrijkt met overlays of ingepaste objecten. Denk hierbij aan een stoel die in je interieur wordt gepast of een bril op je hoofd. Instagram is hier groot mee geworden: een dierenkop maken van je eigen gezicht of gezichten wisselen als je met zijn twee├źn in beeld bent.

Met Brandfilters plaats je een overlay met je merk over het gezicht of lichaam van een bezoeker of volger. Dit kunnen dierengezichten zijn, maar ook brillen, kleding of andere versieringen. Het is ook mogelijk om een (mini)game te maken voor jouw merk.

Speerpunten voor Brandfilters
  • Unieke effectfilters
  • Brandfilters
  • Head-Quiz-Filters voor 1 tegen 1
  • Game filters

Overlays

Met een overlay wordt in de Facebook app of Instagram app het gezicht van een volger gebruikt via de selfie-camera en boven of over het hoofd een toevoeging geprojecteerd: een zogenaamde overlay. Overlays kunnen bestaan uit versieringen op een gezicht, zoals een verouderingsfilter, pukkeltjes, een bril of ander haar. Maar ook toevoegingen bij een gezicht zijn mogelijk, zoals pijlen of andere vormen.

Een goed voorbeeld van een brand filter dat voor QMusic is gemaakt betreft het koppelen van een volger aan een liedje uit 'Het Foute Uur', waarbij de volger een fout liedje op zijn hoofd geprojecteerd krijgt en het nummer vervolgens afspeelt.

Bekijk een voorbeeld van dit filter in de Instagram App

Klik op de knop, of scan de QR code met je telefoon.

Open in Instagram

Gamification

De technologie achter Brandfilters maakt het mogelijk om wijzigingen in het beeld van de camera te volgen. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld het uitsteken van een tong of het knipperen van ogen te volgen. Dit kan vervolgens worden gebruikt als 'invoer' voor een spelletje. Als voorbeeld een eenhoorn die over vlammetjes moet springen en dat springen wordt geactiveerd door met je ogen te knipperen. Zodra het 'game over' is kan de speler het resultaat delen en wordt de score gekoppeld aan jouw merk.

Van concept tot uitwerking

Onze creatieve afdeling denkt graag mee voor concepten voor jouw merk. Of het nu een webshop betreft of een radiostation, met Brandfilters val je zeker op.

Het complete proces kent een doorlooptijd tussen 1 en 6 weken (afhankelijk van beschikbaarheid). Na een kennismaking houden we een brainstormsessie om te bepalen welke richting het beste bij je merk past. Hieruit volgen een aantal concepten welke worden voorgelegd ter evaluatie. Zodra de keuze voor een concept is gemaakt gaan we aan de slag om dit concept uit te werken in een eerste prototype en in maximaal 3 iteraties komen we tot een werkend resultaat.

Uiteindelijk zal jouw merk op een unieke en vernieuwende manier bekendheid krijgen via Facebook en Instagram.

Onbegrensde mogelijkheden

De voorbeelden die we genoemd hebben zijn slechts voorbeelden. Wellicht passen deze niet bij jouw merk. De mogelijkheden zijn echter eindeloos!

Wij zijn de voordeligste!

Neem vrijblijvend contact met ons op om te zien wat we voor jouw merk kunnen betekenen. Wij kunnen u de scherpste aanbieding doen.

Brandfilters zijn er in alle soorten en maten en zijn beschikbaar vanaf €1975,- exclusief BTW.

Geinteresseerd in brandfilters?

100% tevredenheid Laagste prijs Groot bereik Geen verrassingen